Parcursul unui candidat

Vrei să urmezi o carieră de AMG în Germania? Suntem alături de tine pe tot parcursul procesului, de la învățarea limbii germane la obținerea recunoașterii profesionale și integrarea la noul loc de muncă! Află din următorul articol care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi în calitate de candidat.

Obținerea certificatului lingvistic

Pentru a profesa ca AMG în Germania, este esențial să obții un certificat de limbă germană nivel B2 recunoscut (DEUTSCH B2/Deutsch B2 Pflege). În acest sens, îți punem la dispoziție cursuri de limbă germană gratuite, menite să îți ofere o pregătire lingvistică eficientă și să îți asigure obţinerea certificatului de limbă nivel B2 şi o integrare rapidă în Germania. În urma modulelor de germană medicală susținute de către personalul medical cu experiență în Germania, te vei familiariza cu limbajul de la noul loc de muncă, dar şi cu viitoarele sarcini pe care va trebui să le îndeplinești. Cu ajutorul echipei de traineri specializați și a metodelor de predare moderne, drumul către o carieră de succes este tot mai aproape.

Întocmirea dosarului

După ce ai finalizat formarea de AMG, ai învăţat limbă germană şi ai susţinut examenul de B2, urmează întocmirea dosarului necesar plecării. Odată ce ai ales să urmezi programul nostru, ai garanția că îți vom fi alături în finalizarea fiecărui pas necesar formării tale ca practicant al acestei meserii în Germania. Îți vom oferi sprijin în întocmirea dosarului, în traducerea documentelor, în obținerea certificatului de conformitate de la Ministerul Sănătăţii (dacă este necesar) și în organizarea transportului România-Germania.

Recunoașterea profesională

Vom solicita în numele tău recunoaşterea calificării şi obţinerea dreptului de a profesa ca AMG în Germania (Anerkennung als Gesundheits- und KrankenpflegerIN). Această procedură poate dura între 2 – 8 săptămâni şi depinde de regiunea din Germania în care se solicită, autorităţile germane ocupându-se în exclusivitate de acest pas (Regierungspräsidium, Landesamt etc.).
Odată finalizat cu succes acest pas, vei primi documentul aferent (Urkunde) de care angajatorul tău german are nevoie.

Integrarea și drumul către o carieră de succes

Din momentul în care ai ajuns în Germania, vei fi preluat de la aeroport și vei fi condus la cazarea gratuită. Ulterior, timp de 4-6 săptămâni, vei lua parte la cursul gratuit de germană medicală, susținut de către traineri germani cu experienţă în domeniu. Cursul cuprinde noțiuni teoretice, numeroase aplicaţii practice asemănătoare sarcinilor de la locul de muncă și informații tip suport pentru integrarea în noua ţară. De asemenea, vei avea module de practică în structuri sanitare. Cursul include cazare, masa și bani de buzunar săptămânal. Pentru a pune la punct toate detaliile integrării tale în Germania ca AMG, vei fi înscris la Evidența Populației (Einwohnermeldeamt), vei fi asistat să îți deschizi cont la o bancă germană și să îți găsești o locuință.
Totodată, vei beneficia pe întreaga perioadă și de asistență în limba română, astfel încât eventualele neînţelegeri să nu constituie o problemă.

Începe chiar acum!

Atunci când motivația îți ghidează pașii, limita este cerul! Angajatorii germani te susțin să crești lingvistic, financiar și să urci pe scara ierarhică. Ai toate oportunitățile la dispoziție pentru a te dezvolta armonios atât pe plan personal, cât mai ales pe plan profesional. Dovadă stau zecile de asistenți medicali generaliști ce au urmat cursurile noastre de limbă germană și au fost integraţi cu succes în structuri medicale din Germania. Este momentul tău să începi o carieră de succes ca AMG! Înscrie-te la cursurile intensive de limba germană pentru AMG absolvenți și pregătește-te pentru o nouă viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună tuturor! Am dori ca prin aceasta postare să vă împărtăşim câteva idei despre experiența noastră cu OpenJobLine. Eu, Beatrice Grigoriu, și sora mea, Bianca Grigoriu, putem afirma cu încredere că această colaborare ne-a adus doar beneficii. Amândouă am absolvit Şcoala Postliceala "Radu Miron" Vaslui, în cadrul căreia am avut la dispoziţie toate mijloacele necesare pentru o pregătire cât mai bună ca asistent medical: profesori, medici si asistenţi medicali calificaţi și foarte bine pregătiţi.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările.Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Mi-au fost propuse cursuri de specializare încă din primele 6 luni la locul de muncă. Acum am deja experientă în rezidențe pentru persoane vârstnice, în spitale și clinci pe secțiile chirurgie generala, chirurgie toracică, chirurgie accidente (Unfallchirurgie). Am activat într-unul dintre cele mai bine cotate spitale din Stuttgart; Marienhospital. Sper să ajung în curând și la Robert Bosch, cel mai important spital din regiune. Cu siguranță voi ajunge să lucrez și pe secțiile mele de vis, oncologie, neurologie și psihiatrie. Peste câțiva ani mă voi intoarce în România unde îmi doresc să mă integrez rapid în sistemul de acasă și să fac schimb de experiență cu colegii mei, dacă se poate spune așa. Mult succes și putere de muncă tuturor celor care vor să înceapă o carieră de AMG în Germania încă din prima zi în această țară! Nu fugiți după rezultate rapide și fără efort și învățați limba cât se poate de mult în România!

OpenJob mi-a oferit ocazia de a profesa în meseria pe care mi-am ales-o. S-a dovedit a fi o firma serioasă și mulțumită ei, practic astăzi în Germania meseria de asistent medical. Am învățat pas cu pas limba germană, am promovat examenul și astăzi lucrez într-un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice în orașul Bad Wimpfen.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările. Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Limba germană este un must în Germania. Cu cât știi să vorbești mai bine limba, cu atât ești mai apreciat. Am întâmpinat dificultăți la inceput, nu doar cu limba. Însă trebuie să ai putere, orice început e greu, chiar și acasă în România. După un an m-au avansat în funcția de șef de secție și după 2 ani mi-au propus sa mă trimită la o calificare superioară (Pflegedienstleitung – Director îngrijiri medicale). Prin toată această aventură am trecut alături de o buna prietenă și colegă. Suntem mulțumite de alegerea facută, locuim în apartamente frumoase, avem prieteni aici, iar familiile tot aici vrem să le întemeiem.