Noutăți

Noutăți

Ce trebuie să știi dacă vrei să lucrezi ca asistent medical generalist în Germania

Decizia de a pleca într-o altă țară și de a începe o nouă viață nu este una ușoară. Cu siguranță ai multe întrebări despre ce presupune colaborarea cu noi, cum este viața în Germania și cum te poți adapta mai ușor într-o altă țară, la un nou loc de muncă.

Îți răspundem la cele mai frecvente nelămuriri, iar dacă ai întrebări la care nu găsești răspunsul aici, nu ezita să ne contactezi.

1.  Ce fac dacă nu mă adaptez și nu pot învăța limba?

Modulul de limbă germană A1, în limita a 100 de ore, nu implică nicio obligaţie. Asta înseamnă că nu eşti constrâns să semnezi un contract, ai posibilitatea să vezi dacă poţi face faţă acestei limbi mai întâi.

Cursurile noastre se desfășoară exclusiv la clasă, cu un profesor dedicat, care te ajută să înțelegi și să înveți limba mai ușor. Cu implicare și responsabilitate, nimic nu este imposibil!

2.  Pot pleca cu familia/ prietenul/-a în Germania?

Poți pleca cu familia, însă trebuie să știi că Openjobline oferă asistență pentru integrare doar participanților la programele noastre.

Dacă persoana cu care dorești să pleci este în programul nostru, atunci facem tot posibilul să plecați împreună, să fiți repartizați în același oraș și să primiți aceeași cazare; avem multe astfel de cazuri în proiectul nostru. În caz contrar, îți recomandăm să iei în calcul toate detaliile privind relocarea și întreținerea unei familii.

3.  Ce acte sunt necesare pentru plecarea în Germania?

Openjobline îți oferă ajutor pentru plecarea din ţară cu toate actele necesare angajării ca AMG, inclusiv examen B2 recunoscut în Germania.

Dosarul de angajare trebuie să cuprindă mai multe documente care pot fi diferite în funcție de landul federal unde se face recunoașterea profesiei, dar sunt neapărat necesare:

  • diploma de asistent medical generalist, absolvent al unei școli postliceale sanitare cu specializarea asistent medical generalist sau al unei facultății de medicină cu specializarea asistență medicală generală, plus alte documente de la instituția de învățământ pe care ai finalizat-o.
  • documente care atestă starea de sănătate
  • certficat de limbă germană, nivel B2.

 

4.  Cât câștigă un asistent medical generalist în Germania?

Salariul minim brut al unui asistent medical este cuprins între 2600-3200 Euro/lună, în funcție de localitatea în care lucrezi (land federal, mediul rural sau urban). La acestea se pot adăuga diverse sporuri (de noapte, de zile de sărbătoare, ore suplimentare) și al 13-lea salariu. De asemenea, există posibilitatea să avansezi pe scara ierarhică, să faci cursuri de specializare, ceea ce se traduce și prin creșteri salariale.

Mai mult decât un salariu atractiv, un loc de muncă de AMG în Germania înseamnă stabilitate, dezvoltare profesională și personală, accesul la un sistem medical performant și posibilitatea unui trai mai bun. 

5.  Ce se întâmplă după ce ajung în Germania?

După sosirea în Germania vei începe un curs de germană medicală, de 1-8 săptămâni, susținut de traineri germani cu experienţă în domeniu. Cursul cuprinde noțiuni teoretice, aplicaţii practice multiple asemănătoare sarcinilor de la locul de muncă și informații-suport pentru integrarea în noua ţară. De asemenea, vei avea module de practică în structuri sanitare. Cursul este gratuit, include cazare, masa și bani de buzunar săptămânal.

6.  Este asigurată cazarea în Germania?

Cazarea este asigurată în Germania pe durata trainingului profesional și lingvistic înainte de ocuparea postului de asistent. De asemenea, anumite structuri medicale oferă cazare noilor angajați la prețuri mici. Prețul chiriilor este foarte diferit, depinde foarte mult de localitatea în care locuiești (land federal, mediul rural sau urban) sau cu cine locuiești. Spre exemplu, chiriile în orașele din sudul țării (Stuttgart, Munchen, Frankfurt) sunt mult mai scumpe decât cele din nord-vestul țării.

7.  În ce zone din Germania se oferă locuri de muncă?

OpenJobLine activează pe întreg teritoriul Germaniei și oferă locuri de muncă în diferite structuri medicale. Cu cât ești mai bine pregătit, cu atât mai mari sunt șansele să fii repartizat unde dorești. În plus, te ajutăm să îți schimbi locul de muncă dacă nu te integrezi.

8.   Ce obligații am față de OpenJobLine?

Dacă beneficiezi de programele noastre, nu ai nicio obligație, mai ales financiară, față de noi. Trebuie doar să respecți contractul de muncă pe o perioadă 2 ani.

9.  Ce contract de muncă mi se oferă?

Ți se oferă contractul național de muncă valabil în Germania. Acesta este egal în drepturi și obligații cu cel al cetățenilor germani.

10.   Pe ce perioadă mi se va oferi contractul de muncă?

Contractul de muncă oferit este pe o perioadă nedeterminată. Prin contractul de muncă încheiat, vei fi asigurat și vei achita lunar toate contribuțiile la toate asigurările (sănătate, pensie, șomaj), la fel ca în România.

11.  Care sunt primii pași când pășesc pe teritoriul german?

Odată ajuns în Germania, vei fi preluat de la aeroport și vei fi condus la cazarea gratuită. Apoi vei începe trainingul gratuit, vei fi înscris la Evidența Populației (Einwohnermeldeamt) și vei fi asistat să îți deschizi cont la o bancă germană. Fără acestea, șederea ta acolo nu este în regulă.

Echipa noastră este alături de tine pentru acești pași, dar și pe tot parcursul care va urma și îți oferă asistență pentru a te integra cât mai ușor în noua țară.

Începe o carieră de succes în Germania! Înscrie-te la cursurile intensive de limba germană pentru AMG absolvenți și pregătește-te pentru o nouă viață. Pentru mai multe detalii și întrebări despre ofertele noastre, scrie-ne folosind formularul de mai jos:

 

 

10 Responses

    1. Buna ziua! Cred ca ati luat deja legatura cu colegii nostri de la recrutare si v-au explicat ca proiectele noastre se adreseaza exclusiv asistentilor medicali generalisti. Mult succes in tot ce doriti sa intreprindeti!

  1. Buna ziua ,ma numesc Vireag Marinela Sanda si am inteles ca dumneavoastra va ocupatii cu recunoasterea actelor asistentilor mesicali si nunumai .
    Si eu sunt interesata pentru recunoasterea diplomei de asistent generalist in Germania .
    Eu locuiesc in germania mai exact in Mannheim si am terminat deja nivelul B1 .As fi foarte recunoscatoare daca m ati ajuta in aceasta privinta .
    Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra
    Cu respect
    Marinela Vireag

  2. Bună ziua! Mi-aș dori și eu cursul de limba germană, pentru a dat la asistent medical

  3. Buna ziua , ma numesc Alina , am 19 ani și as vrea sa stiu și eu mai multe despre aștept medical generalist in Germnaia , am terminat 12 clase in România , profil economic la Colegiul Național de Gaz , medias .Am diploma de bac aprobată in Germnaia fiind recunoscut și pot merge la Unversitate . Dacă ma puteți ajut va rog

  4. Bună ziua! numele meu este Bardas Stefania,am vârstă de 24 de ani ,am terminat Facultatea de medicina și asi dori sa lucrez ca și asistent medical in Germania. Am încercat sa ma înscriu pe si site-ul dumneavoastră insa nu am reușit ceva nu merge.

    1. Bună ziua. Cursul de limba germană este un curs intensiv și durează 6 luni. Ne puteți contacta la numărul de telefon 0729 296 071 pentru a afla mai multe detalii despre cursurile noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună tuturor! Am dori ca prin aceasta postare să vă împărtăşim câteva idei despre experiența noastră cu OpenJobLine. Eu, Beatrice Grigoriu, și sora mea, Bianca Grigoriu, putem afirma cu încredere că această colaborare ne-a adus doar beneficii. Amândouă am absolvit Şcoala Postliceala "Radu Miron" Vaslui, în cadrul căreia am avut la dispoziţie toate mijloacele necesare pentru o pregătire cât mai bună ca asistent medical: profesori, medici si asistenţi medicali calificaţi și foarte bine pregătiţi.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările.Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Mi-au fost propuse cursuri de specializare încă din primele 6 luni la locul de muncă. Acum am deja experientă în rezidențe pentru persoane vârstnice, în spitale și clinci pe secțiile chirurgie generala, chirurgie toracică, chirurgie accidente (Unfallchirurgie). Am activat într-unul dintre cele mai bine cotate spitale din Stuttgart; Marienhospital. Sper să ajung în curând și la Robert Bosch, cel mai important spital din regiune. Cu siguranță voi ajunge să lucrez și pe secțiile mele de vis, oncologie, neurologie și psihiatrie. Peste câțiva ani mă voi intoarce în România unde îmi doresc să mă integrez rapid în sistemul de acasă și să fac schimb de experiență cu colegii mei, dacă se poate spune așa. Mult succes și putere de muncă tuturor celor care vor să înceapă o carieră de AMG în Germania încă din prima zi în această țară! Nu fugiți după rezultate rapide și fără efort și învățați limba cât se poate de mult în România!

OpenJob mi-a oferit ocazia de a profesa în meseria pe care mi-am ales-o. S-a dovedit a fi o firma serioasă și mulțumită ei, practic astăzi în Germania meseria de asistent medical. Am învățat pas cu pas limba germană, am promovat examenul și astăzi lucrez într-un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice în orașul Bad Wimpfen.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările. Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Limba germană este un must în Germania. Cu cât știi să vorbești mai bine limba, cu atât ești mai apreciat. Am întâmpinat dificultăți la inceput, nu doar cu limba. Însă trebuie să ai putere, orice început e greu, chiar și acasă în România. După un an m-au avansat în funcția de șef de secție și după 2 ani mi-au propus sa mă trimită la o calificare superioară (Pflegedienstleitung – Director îngrijiri medicale). Prin toată această aventură am trecut alături de o buna prietenă și colegă. Suntem mulțumite de alegerea facută, locuim în apartamente frumoase, avem prieteni aici, iar familiile tot aici vrem să le întemeiem.