Noutăți

Noutăți

Tu la ce nivel cunoști limba germană?

Tu la ce nivel cunoști limba germană

Cadrul european comun de referință pentru limbi străine (CECRL) reprezintă o bază comună, utilizată de toate statele membre ale Uniunii Europene, ce cuprinde conținutul examenelor și toate criteriile de examinare a cunoștințelor pe care le are o persoană, legate de o limbă străină. Principalul criteriu de evaluare oferit de CECRL este reprezentat de o scară de evaluare ce poate fi aplicabilă oricărei limbi.

În Europa, CECRL descrie ce ar trebui să învețe o anumită persoană pentru a putea stăpâni la un anumit nivel o limbă străină. Sunt enumerate, de asemenea, cunoștințele și deprinderile pe care o persoană ar trebui să și le însușească și dezvolte pentru a avea un comportament lingvistic eficace. Acesta cuprinde și nivelurile de competență ce măsoară obiectiv progresul lingvistic, indiferent de limba studiată. 

Notarea CECRL se realizează cu o serie de calificative proprii, de la A1-C2, respectiv, de la un nivel introductiv (A1) la un nivel de stăpânire a limbii (C2). Aceste niveluri sunt oferite în funcție de competențele orale și scrise dobândite în limba respectivă.

Criteriile lingvistice de încadrare pentru unul din nivelurile CECRL sunt:

 • Nivelul A: utilizarea limbii la nivel elementar: 
  • A1 – persoana poate adresa întrebări simple și cunoaște mediul înconjurător apropiat și familiar;
  • A2 –  poate realiza descrieri și participa la conversații simple.
 • Nivelul B: utilizarea independentă a limbii:
  • B1 – început de autonomie; persoana se descurcă în a-și exprima opinia;
  • B2 – înțelegerea curentă și capacitatea de a conversa, de a emite și susține, cu argumente, o părere; poate vorbi despre noțiuni abstracte.
 • Nivelul C: utilizarea competentă a limbii:
  • C1 – persoana poate să se exprime spontan și cursiv și are o stăpânire bună a vocabularului și a gramaticii;
  • C2 –  înțelege fără efort, inclusiv nuanțe ale limbii, și se poate exprima spontan, cu un vocabular academic.

Nivelul B2 de înțelegere lingvistică îți oferă capacitatea de a înțelege fără dificultăți o anumită limbă, chiar și termenii de specialitate dintr-un anumit domeniu. Vei putea comunica spontan și îți vei înțelege cu ușurință interlocutorul. Ca AMG în Germania, nivelul B2 te va ajuta să înțelegi și să porți discuții tehnice cu termeni din domeniul medical, să ai un dialog cursiv cu persoane native ale acestei limbi și vei putea discuta clar și fără impedimente pe subiecte foarte diverse, având însușit un vocabular bogat cu termeni germani.

Dacă îți dorești o carieră ca asistent medical generalist, limba germană nu va mai fi un impediment pentru tine. Îți oferim gratuit cursuri de limbă germană și pregătirea pentru obținerea atestatului pentru nivelul B2 de limbă pentru a fi siguri că dispui de toate resursele pentru a începe o carieră de succes în spitale cu renume internațional. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună tuturor! Am dori ca prin aceasta postare să vă împărtăşim câteva idei despre experiența noastră cu OpenJobLine. Eu, Beatrice Grigoriu, și sora mea, Bianca Grigoriu, putem afirma cu încredere că această colaborare ne-a adus doar beneficii. Amândouă am absolvit Şcoala Postliceala "Radu Miron" Vaslui, în cadrul căreia am avut la dispoziţie toate mijloacele necesare pentru o pregătire cât mai bună ca asistent medical: profesori, medici si asistenţi medicali calificaţi și foarte bine pregătiţi.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările.Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Mi-au fost propuse cursuri de specializare încă din primele 6 luni la locul de muncă. Acum am deja experientă în rezidențe pentru persoane vârstnice, în spitale și clinci pe secțiile chirurgie generala, chirurgie toracică, chirurgie accidente (Unfallchirurgie). Am activat într-unul dintre cele mai bine cotate spitale din Stuttgart; Marienhospital. Sper să ajung în curând și la Robert Bosch, cel mai important spital din regiune. Cu siguranță voi ajunge să lucrez și pe secțiile mele de vis, oncologie, neurologie și psihiatrie. Peste câțiva ani mă voi intoarce în România unde îmi doresc să mă integrez rapid în sistemul de acasă și să fac schimb de experiență cu colegii mei, dacă se poate spune așa. Mult succes și putere de muncă tuturor celor care vor să înceapă o carieră de AMG în Germania încă din prima zi în această țară! Nu fugiți după rezultate rapide și fără efort și învățați limba cât se poate de mult în România!

OpenJob mi-a oferit ocazia de a profesa în meseria pe care mi-am ales-o. S-a dovedit a fi o firma serioasă și mulțumită ei, practic astăzi în Germania meseria de asistent medical. Am învățat pas cu pas limba germană, am promovat examenul și astăzi lucrez într-un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice în orașul Bad Wimpfen.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările. Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Limba germană este un must în Germania. Cu cât știi să vorbești mai bine limba, cu atât ești mai apreciat. Am întâmpinat dificultăți la inceput, nu doar cu limba. Însă trebuie să ai putere, orice început e greu, chiar și acasă în România. După un an m-au avansat în funcția de șef de secție și după 2 ani mi-au propus sa mă trimită la o calificare superioară (Pflegedienstleitung – Director îngrijiri medicale). Prin toată această aventură am trecut alături de o buna prietenă și colegă. Suntem mulțumite de alegerea facută, locuim în apartamente frumoase, avem prieteni aici, iar familiile tot aici vrem să le întemeiem.