Mituri legate de limba germană

Limba germana

Ești în căutarea succesului, însă pentru a-l atinge este nevoie să înveți limba germană? În ciuda numeroaselor mituri existente, limba germană se numără printre cele mai vorbite limbi ale lumii și, de asemenea, este cea care oferă oportunități extinse de dezvoltare pe plan financiar. Află în continuare care sunt cele mai comune mituri despre limba germană!

 

Mitul nr.1: Limba germană este dificil de învățat.

L-am auzit de suficient de multe ori încât să ne dorim să dezmințim tare și răspicat acest mit. Orice limbă străină, independentă de cea maternă, va fi dificil de învățat. Comparativ cu alte limbi, limba germană poate fi ușor de deprins. Are doar patru cazuri ale substantivului, comparativ cu cele șase ale limbii ruse sau cu cele cincisprezece cazuri ale finlandezilor.

În anul 1996, germana a fost standardizată. Standardizarea se realizează pentru a simplifica regulile unei limbi, iar acest lucru ajută și la crearea unei ortografii mai uniforme și previzibile. Așadar, după ce ai învățat regulile standard de pronunție, vei putea rosti orice cuvânt corect. Același lucru este valabil și pentru scris: odată ce ai auzit limba vorbită, vei fi capabil să o redactezi. Chineza, araba, maghiara și finlandeza sunt considerate limbi mult mai greu de învățat decât limba germană, în special pentru nativii de limbă romanică.

Mitul nr.2: Limba germană nu este intuitivă.

Standardizarea ajută ca limba să fie intuitivă și, prin urmare, mai ușor de învățat. Având anumite reguli și structuri în vigoare, limba germană devine mult mai ușor de asimilat. Să luăm drept exemplu cuvintele „joc” și „jucător” –  în limba germană, jocul este „Spiel”, iar jucătorul este „Spieler” –  Acesta este doar un caz al modului în care regulile limbii germane servesc pentru a face limba mai intuitivă.

Mitul nr.3: Este prea târziu pentru mine să învăț o limbă străină.

Medicii specialiști sugerează faptul că niciodată nu suntem prea bătrâni pentru a învăța ceva nou, dar că, cu cât înaintăm în vârstă, cu atât este mai greu pentru noi să facem acest lucru. Totuși, potrivit neurologilor, în timp ce unele aspecte ale învățării limbilor devin din ce în ce mai dificile odată cu vârsta, altele pot deveni mai ușoare. Adultul prezintă un vocabular mult mai dezvoltat în limba maternă comparativ cu cel al unui adolescent, spre exemplu. Așadar, modul în care asimilează noi cuvinte dintr-o limbă străină va fi simplificat semnificativ.

În plus, s-a dovedit faptul că învățarea unei noi limbi este benefică pentru creier. O serie de studii recente sugerează faptul că învățarea unei limbi străine poate încetini declinul cognitiv ce vine o dată cu vârsta și poate chiar amâna debutul demenței.

Mitul nr. 4: Limba germană este vorbită doar în Germania.

O altă scuză comună întâlnită printre non-germanofoni este că limba germană se vorbește doar în Germania. Nu este adevărat! De fapt, germana este o limbă vorbită de aproximativ 95 de milioane de oameni din întreaga lume și este cea mai răspândită limbă maternă din Uniunea Europeană. Atât în Germania, cât și în Austria, Liechtenstein și în 19 cantoane ale Elveției, germana este singura limbă oficială. De asemenea, și alte regiuni ale lumii au limba germană ca limbă co-oficială, printre care Belgia, Luxemburg și Tirolul de Sud, o regiune din nordul Italiei.

Chiar dacă la un moment dat ai fost tentat să te încrezi în unul dintre miturile de mai sus, trebuie să știi că nimic nu poate fi „prea dificil” de învățat, atât timp cât ai susținerea necesară. Pentru a profesa ca AMG în Germania, este necesar să deții un certificat de limbă B2 recunoscut (DEUTSCH B2/Deutsch B2 Pflege). De aceea, îți punem la dispoziție cursuri de limbă germană GRATUITE, nivel A1-B2. Punem foarte mult accent pe o pregătire lingvistică eficientă care să asigure obținerea certificatului de limbă nivel B2 și integrarea rapidă în Germania.

Aplică acum pentru cursurile GRATUITE de limba germană! În plus, beneficiezi fără niciun cost suplimentar de cazare, masă şi suport financiar! Completează formularul online, iar noi te vom contacta în scurt timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună tuturor! Am dori ca prin aceasta postare să vă împărtăşim câteva idei despre experiența noastră cu OpenJobLine. Eu, Beatrice Grigoriu, și sora mea, Bianca Grigoriu, putem afirma cu încredere că această colaborare ne-a adus doar beneficii. Amândouă am absolvit Şcoala Postliceala "Radu Miron" Vaslui, în cadrul căreia am avut la dispoziţie toate mijloacele necesare pentru o pregătire cât mai bună ca asistent medical: profesori, medici si asistenţi medicali calificaţi și foarte bine pregătiţi.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările.Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Mi-au fost propuse cursuri de specializare încă din primele 6 luni la locul de muncă. Acum am deja experientă în rezidențe pentru persoane vârstnice, în spitale și clinci pe secțiile chirurgie generala, chirurgie toracică, chirurgie accidente (Unfallchirurgie). Am activat într-unul dintre cele mai bine cotate spitale din Stuttgart; Marienhospital. Sper să ajung în curând și la Robert Bosch, cel mai important spital din regiune. Cu siguranță voi ajunge să lucrez și pe secțiile mele de vis, oncologie, neurologie și psihiatrie. Peste câțiva ani mă voi intoarce în România unde îmi doresc să mă integrez rapid în sistemul de acasă și să fac schimb de experiență cu colegii mei, dacă se poate spune așa. Mult succes și putere de muncă tuturor celor care vor să înceapă o carieră de AMG în Germania încă din prima zi în această țară! Nu fugiți după rezultate rapide și fără efort și învățați limba cât se poate de mult în România!

OpenJob mi-a oferit ocazia de a profesa în meseria pe care mi-am ales-o. S-a dovedit a fi o firma serioasă și mulțumită ei, practic astăzi în Germania meseria de asistent medical. Am învățat pas cu pas limba germană, am promovat examenul și astăzi lucrez într-un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice în orașul Bad Wimpfen.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările. Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Limba germană este un must în Germania. Cu cât știi să vorbești mai bine limba, cu atât ești mai apreciat. Am întâmpinat dificultăți la inceput, nu doar cu limba. Însă trebuie să ai putere, orice început e greu, chiar și acasă în România. După un an m-au avansat în funcția de șef de secție și după 2 ani mi-au propus sa mă trimită la o calificare superioară (Pflegedienstleitung – Director îngrijiri medicale). Prin toată această aventură am trecut alături de o buna prietenă și colegă. Suntem mulțumite de alegerea facută, locuim în apartamente frumoase, avem prieteni aici, iar familiile tot aici vrem să le întemeiem.