4 factori ce influențează prețul unei chirii în Germania

În momentul în care pleci la muncă în străinătate, unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vederea este închirierea unei locuințe. Pentru a fi pregătit pentru noua ta carieră de succes ca AMG în Germania, echipa OpenJobLine îți pune la dispoziție toate detaliile legate de costuri și de factorii care influențează prețul unei locuințe.

A fi angajat în Germania reprezintă un succes personal pentru numeroși români. Atunci când negociezi venitul salarial lunar, trebuie să ai în vedere și cheltuielile legate de locuință.

  1. Kaltmiete vs. Warmmiete

În anunțurile de închiriere a unei locuințe în Germania te vei întâlni cu termenii de Kaltmiete (chiria fără costuri suplimentare) și Warmmiete (chiria include și costuri suplimentare, de întreținere și pentru utilități). În cazul în care vei plăti Kaltmiete, chiria va include și costuri suplimentare (Nebenkosten), dintre care amintim: Heizkosten (costuri la încălzire), Warmwasser (costuri la apă caldă), Wasser/Abwasser (apa), Grundsteuer (impozitul pe clădire), Hauswart (administrator), Müllbeseitigung (gunoiul menajer), Gebäudereinigung (curățenie), Allgemeinstrom (curentul pentru părțile comune), Straßenreinigung (curățenia străzii), Sontige Kosten (alte costuri).

  • Apartament mobilat vs. Apartament nemobilat

Un alt aspect ce poate influența prețul chiriei este reprezentat de tipul apartamentului pentru care optezi: mobilat sau nemobilat. În mod cert, apartamentele mobilate sunt închiriate la un preț mai mare, de aceea unii proprietari preferă să le ofere în această manieră. Dar în majoritatea cazurilor, apartamentele disponibile spre închiriere vor fi nemobilate și chiar neutilate.

  • Localizarea

Regiunea și orașul în care se află apartamentul pot determina prețul pe care îl vei plăti pe închirierea viitoarei ta locuințe. În landurile mai prospere și în orașele mari (München, Hamburg, Köln sau Frankfurt) prețul plătit pentru închiriere este mai mare comparativ cu cel plătit pentru o locuință în Thüringen sau Sachsen. De asemenea în mediul rural, prețul chiriile este mai scăzut decât în mediul urban.

  • Agențiile imobiliare

Peste 2 treimi din locuințele date spre închiriere sunt intermediate de către un Makler (agent imobiliar), conform unui studiu realizat de către website-ul immowelt.de. În acest sens, trebuie să ai în vedere regula numită Bestellerprinzip: cel care apelează primul la ajutorul agentului imobiliar, fie proprietarul (Vermieter) pentru a oferi spre închiriere locuința, fie chiriașul (Mieter) pentru a o închiria, este cel care plătește și comisionul agentului (Maklerprovision). Comisionul perceput reprezintă valoarea a maximum două chirii lunare, fără utilități și fără TVA.

Peste 7000 de asistenți medicali generaliști au fost integrați cu succes în structurile medicale din Germania, Italia și Elveția. Este momentul tău! Îți oferim asistență în procesul de integrare, atât în ceea ce privește găsirea unei locuințe și înregistrarea domiciliului, cât și în crearea unui cont bancar. Completează formularul online şi/sau contactează-ne la numărul de telefon: +40 729 296 071 şi ai curajul să ajungi acolo unde ţi-ai propus, cu OPENJOBLINE, partenerul tău de încredere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună tuturor! Am dori ca prin aceasta postare să vă împărtăşim câteva idei despre experiența noastră cu OpenJobLine. Eu, Beatrice Grigoriu, și sora mea, Bianca Grigoriu, putem afirma cu încredere că această colaborare ne-a adus doar beneficii. Amândouă am absolvit Şcoala Postliceala "Radu Miron" Vaslui, în cadrul căreia am avut la dispoziţie toate mijloacele necesare pentru o pregătire cât mai bună ca asistent medical: profesori, medici si asistenţi medicali calificaţi și foarte bine pregătiţi.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările.Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Mi-au fost propuse cursuri de specializare încă din primele 6 luni la locul de muncă. Acum am deja experientă în rezidențe pentru persoane vârstnice, în spitale și clinci pe secțiile chirurgie generala, chirurgie toracică, chirurgie accidente (Unfallchirurgie). Am activat într-unul dintre cele mai bine cotate spitale din Stuttgart; Marienhospital. Sper să ajung în curând și la Robert Bosch, cel mai important spital din regiune. Cu siguranță voi ajunge să lucrez și pe secțiile mele de vis, oncologie, neurologie și psihiatrie. Peste câțiva ani mă voi intoarce în România unde îmi doresc să mă integrez rapid în sistemul de acasă și să fac schimb de experiență cu colegii mei, dacă se poate spune așa. Mult succes și putere de muncă tuturor celor care vor să înceapă o carieră de AMG în Germania încă din prima zi în această țară! Nu fugiți după rezultate rapide și fără efort și învățați limba cât se poate de mult în România!

OpenJob mi-a oferit ocazia de a profesa în meseria pe care mi-am ales-o. S-a dovedit a fi o firma serioasă și mulțumită ei, practic astăzi în Germania meseria de asistent medical. Am învățat pas cu pas limba germană, am promovat examenul și astăzi lucrez într-un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice în orașul Bad Wimpfen.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările. Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Limba germană este un must în Germania. Cu cât știi să vorbești mai bine limba, cu atât ești mai apreciat. Am întâmpinat dificultăți la inceput, nu doar cu limba. Însă trebuie să ai putere, orice început e greu, chiar și acasă în România. După un an m-au avansat în funcția de șef de secție și după 2 ani mi-au propus sa mă trimită la o calificare superioară (Pflegedienstleitung – Director îngrijiri medicale). Prin toată această aventură am trecut alături de o buna prietenă și colegă. Suntem mulțumite de alegerea facută, locuim în apartamente frumoase, avem prieteni aici, iar familiile tot aici vrem să le întemeiem.