4 factori ce influențează prețul unei chirii în Germania

În momentul în care pleci la muncă în străinătate, unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vederea este închirierea unei locuințe. Pentru a fi pregătit pentru noua ta carieră de succes ca AMG în Germania, echipa OpenJobLine îți pune la dispoziție toate detaliile legate de costuri și de factorii care influențează prețul unei locuințe.

A fi angajat în Germania reprezintă un succes personal pentru numeroși români. Atunci când negociezi venitul salarial lunar, trebuie să ai în vedere și cheltuielile legate de locuință.

  1. Kaltmiete vs. Warmmiete

În anunțurile de închiriere a unei locuințe în Germania te vei întâlni cu termenii de Kaltmiete (chiria fără costuri suplimentare) și Warmmiete (chiria include și costuri suplimentare, de întreținere și pentru utilități). În cazul în care vei plăti Kaltmiete, chiria va include și costuri suplimentare (Nebenkosten), dintre care amintim: Heizkosten (costuri la încălzire), Warmwasser (costuri la apă caldă), Wasser/Abwasser (apa), Grundsteuer (impozitul pe clădire), Hauswart (administrator), Müllbeseitigung (gunoiul menajer), Gebäudereinigung (curățenie), Allgemeinstrom (curentul pentru părțile comune), Straßenreinigung (curățenia străzii), Sontige Kosten (alte costuri).

Un alt aspect ce poate influența prețul chiriei este reprezentat de tipul apartamentului pentru care optezi: mobilat sau nemobilat. În mod cert, apartamentele mobilate sunt închiriate la un preț mai mare, de aceea unii proprietari preferă să le ofere în această manieră. Dar în majoritatea cazurilor, apartamentele disponibile spre închiriere vor fi nemobilate și chiar neutilate.

Regiunea și orașul în care se află apartamentul pot determina prețul pe care îl vei plăti pe închirierea viitoarei ta locuințe. În landurile mai prospere și în orașele mari (München, Hamburg, Köln sau Frankfurt) prețul plătit pentru închiriere este mai mare comparativ cu cel plătit pentru o locuință în Thüringen sau Sachsen. De asemenea în mediul rural, prețul chiriile este mai scăzut decât în mediul urban.

Peste 2 treimi din locuințele date spre închiriere sunt intermediate de către un Makler (agent imobiliar), conform unui studiu realizat de către website-ul immowelt.de. În acest sens, trebuie să ai în vedere regula numită Bestellerprinzip: cel care apelează primul la ajutorul agentului imobiliar, fie proprietarul (Vermieter) pentru a oferi spre închiriere locuința, fie chiriașul (Mieter) pentru a o închiria, este cel care plătește și comisionul agentului (Maklerprovision). Comisionul perceput reprezintă valoarea a maximum două chirii lunare, fără utilități și fără TVA.

Peste 7000 de asistenți medicali generaliști au fost integrați cu succes în structurile medicale din Germania, Italia și Elveția. Este momentul tău! Îți oferim asistență în procesul de integrare, atât în ceea ce privește găsirea unei locuințe și înregistrarea domiciliului, cât și în crearea unui cont bancar. Completează formularul online şi/sau contactează-ne la numărul de telefon: +40 729 296 071 şi ai curajul să ajungi acolo unde ţi-ai propus, cu OPENJOBLINE, partenerul tău de încredere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *