Cât câștigă un asistent medical generalist în Germania?

cat castiga un asistent generalist in germania

Ţi-ai dorit dintotdeauna să profesezi în domeniul medical, dar nu ai avut curajul să iei o decizie în acest sens? Suntem o echipă de recrutare şi formare lingvistică de personal calificat, cu peste 18 ani de experienţă în domeniu şi peste 7000 de asistenţi medicali generalişti integraţi cu succes în numeroase structuri sanitare din Germania, Elveţia şi Italia.

Este o realitate de necontestat faptul că miile de asistenţi medicali generalişti absolvenţi din fiecare an nu pot fi integraţi în totalitate în structurile sanitare din România. Iar Germania se confruntă cu un deficit de personal calificat de aprox. 40 000 de asistenţi. Drept urmare, scopul nostru este acela de a îmbunătăţi mediul socio-economic din România şi Germania, prin îmbinarea surplusului de forţă de muncă specializată din România cu cererea de personal ridicată din Germania, în sectorul medical.

Îţi punem la dispoziţie avantaje unice şi diverse bonusuri, care te vor ajuta să faci pasul cel mare spre cariera dorită şi spre o viaţă mai bună:
  • Curs de limbă germană GRATUIT, cu masă şi cazare asigurate – dacă eşti asistent ABSOLVENT;
  • Burse de studiu încă din anul I, dacă eşti asistent în formare şi încă mergi la şcoală;
  • Modulul de limbă germană A1, în limita a 100 de ore, fără a fi constrâns să semnezi vreun contract sau a avea vreo obligaţie;
  • Training de specialitate în Germania GRATUIT cu masă, cazare și bani de buzunar;
  • Plecarea din ţară cu toate actele necesare angajării ca asistent medical generalist în Germania, inclusiv certificat de limbă nivel B2 recunoscut în Germania;
  • Contract național de muncă în Germania ca AMG, perioada nedeterminată, salariu de început 2600-3200 Euro brut, plus sporuri, bonusuri, asigurări incluse;
  • Bonusuri de 300, 1500 și 2000 de euro dacă ni te alături;
  • Posibilitatea de a schimba locul de muncă în cazul în care nu te poţi adapta.

În ceea ce priveşte salariile din domeniul medical din Germania, acestea se află într-o continuă creştere. Încă din anul 2019, angajaţii din Germania au început să obţină majorări salariale semnificative. Cu bani suplimentari pentru lucrătorii din domeniul sanitar, criza de asistenţi medicali şi-ar putea găsi astfel o rezolvare. Uniunile sindicale şi angajatorii de stat au convenit asupra majorărilor după câteva zile de greve de avertisment care au încetinit activitatea din spitale. Acordul încheiat de uniunile sindicale DBB şi Verdi cu Tarifgemeinschaft der Länder (TdL), organizaţia angajatorilor de stat, include creşterea remuneraţiilor cu 8% în trei etape în următoarele 33 de luni. Astfel, până în anul 2021, salariile lunare ale angajaţilor din Germania ar trebui să fie cu cel puţin 240 de euro mai mari decât în anul precedent.

Investeşte cu noi în viitorul tău! Visul tău e mai aproape de a deveni realitate.Completează formularul nostru de şi/sau contactează-ne la numărul de telefon: +40 720 728 937 şi ai curajul să ajungi acolo unde ţi-ai propus, cu OPENJOBLINE, partenerul tău de încredere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună tuturor! Am dori ca prin aceasta postare să vă împărtăşim câteva idei despre experiența noastră cu OpenJobLine. Eu, Beatrice Grigoriu, și sora mea, Bianca Grigoriu, putem afirma cu încredere că această colaborare ne-a adus doar beneficii. Amândouă am absolvit Şcoala Postliceala "Radu Miron" Vaslui, în cadrul căreia am avut la dispoziţie toate mijloacele necesare pentru o pregătire cât mai bună ca asistent medical: profesori, medici si asistenţi medicali calificaţi și foarte bine pregătiţi.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările.Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Mi-au fost propuse cursuri de specializare încă din primele 6 luni la locul de muncă. Acum am deja experientă în rezidențe pentru persoane vârstnice, în spitale și clinci pe secțiile chirurgie generala, chirurgie toracică, chirurgie accidente (Unfallchirurgie). Am activat într-unul dintre cele mai bine cotate spitale din Stuttgart; Marienhospital. Sper să ajung în curând și la Robert Bosch, cel mai important spital din regiune. Cu siguranță voi ajunge să lucrez și pe secțiile mele de vis, oncologie, neurologie și psihiatrie. Peste câțiva ani mă voi intoarce în România unde îmi doresc să mă integrez rapid în sistemul de acasă și să fac schimb de experiență cu colegii mei, dacă se poate spune așa. Mult succes și putere de muncă tuturor celor care vor să înceapă o carieră de AMG în Germania încă din prima zi în această țară! Nu fugiți după rezultate rapide și fără efort și învățați limba cât se poate de mult în România!

OpenJob mi-a oferit ocazia de a profesa în meseria pe care mi-am ales-o. S-a dovedit a fi o firma serioasă și mulțumită ei, practic astăzi în Germania meseria de asistent medical. Am învățat pas cu pas limba germană, am promovat examenul și astăzi lucrez într-un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice în orașul Bad Wimpfen.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările. Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Limba germană este un must în Germania. Cu cât știi să vorbești mai bine limba, cu atât ești mai apreciat. Am întâmpinat dificultăți la inceput, nu doar cu limba. Însă trebuie să ai putere, orice început e greu, chiar și acasă în România. După un an m-au avansat în funcția de șef de secție și după 2 ani mi-au propus sa mă trimită la o calificare superioară (Pflegedienstleitung – Director îngrijiri medicale). Prin toată această aventură am trecut alături de o buna prietenă și colegă. Suntem mulțumite de alegerea facută, locuim în apartamente frumoase, avem prieteni aici, iar familiile tot aici vrem să le întemeiem.