Sarcinile unui asistent medical în Germania

Germania se confruntă cu un deficit de personal calificat în domeniul medical de aproximativ 40.000 de asistenți în 2019. Guvernul german intenționează să creeze mii de noi locuri de muncă și să facă profesia mai atractivă, astfel încât tot mai mulți tineri să opteze pentru a se instrui ca asistent medical. Află în rândurile următoare care sunt sarcinile unui asistent medical în Germania!

Să lucrezi ca asistent medical în Germania reprezintă o modalitate excelentă de a obține un salariu satisfăcător și de a dezvolta o carieră prosperă în domeniul medical. Pentru a lua o decizie corectă și deliberată în această privință, este util să faci cunoștință cu sarcinile unui asistent medical în Germania. Majoritatea personalului medical care îngrijește pacienții lucrează în spitale, instituții medicale private și clinici de înaltă specialitate. În plus, asistenții medicali sunt foarte solicitați să lucreze în structuri rezidențiale pentru persoane vârstnice, case private pentru persoane cu handicap și alte instituții.

Printre atribuțiile unui asistent medical se numără: îngrijirea pacienților bolnavi (nursing), asistarea la examinări și tratament și gestionarea documentației medicale, toate pornind de la cele 14 nevoi fundamentale ale omului, după Virginia Henderson:

 1. Nevoia de a comunica;
 2. Nevoia de a se mișca şi a avea o bună postură;
 3. Nevoia de a fi curat, îngrijit, a proteja tegumentele şi mucoasele;
 4. Nevoia de a se îmbrăca si dezbrăca;
 5. Nevoia de a respira și a avea o circulație adecvată;
 6. Nevoia de a menține temperatura corpului în limite normale;
 7. Nevoia de a mânca și a bea;
 8. Nevoia de a elimina;
 9. Nevoia de a evita pericolele;
 10. Nevoia de a dormi și de a se odihni,
 11. Nevoia de acționa conform credințelor și valorilor;
 12. Nevoia de a fi util și a se realiza;
 13. Nevoia de a se recrea;
 14. Nevoia de a învăța.

 

 

În Germania, îndatoririle unui asistent medical pot fi diferite de cele din alte țări. Astfel, de exemplu, munca unui angajat include nu numai asigurarea unei îngrijiri medicale adecvate pentru pacient, ci și îngrijirea de bază:

 •         Monitorizarea constantă a semnelor vitale ale pacientului: puls cardiac, temperatura totală a corpului, tensiune arterială;
 •         Monitorizarea stării generale a pacientului și păstrarea documentației necesare;
 •         Administrarea și controlul medicamentelor, injecțiilor și perfuziilor prescrise de medic către pacient;
 •         Notificarea medicului despre starea pacientului și resuscitarea promptă a pacientului în caz de circumstanțe neașteptate;
 •         Pregătirea pacientului pentru o examinare instrumentală sau de rutină;
 •         Capacitatea de a preleva sânge;
 •         Realizarea electrocardiografiei, spirografiei, electroencefalografiei, reografiei;
 •         Ajutor în îngrijirea pacientului – nursing (proceduri de îngrijire personală, hrănire, suport în mobilitate).

Ne dorim să îmbunătățim mediul socio-economic din România și Germania prin îmbinarea surplusului de forță de muncă specializată din România cu cererea de personal ridicată din Germania, în sectorul medical. De asemenea, prin calitatea serviciilor pe care le punem la dispoziție, dorim să fim un punct de referință în formarea lingvistică de personal medical calificat și ocuparea forței de muncă în Germania. Consultanții noștri cu experiență îți stau la dispoziție pentru ca tu să iei cele mai bune decizii pentru viitorul tău!

2 Responses

 1. Voi absolvi acum Scoala postliceala sanitara Ghica Voda din Iasi. Am si liceul sanitar. Ma intereseaza un job ca as medicala in Germania. Nu stiu limba germana.

  1. Buna ziua! Daca inca nu v-ati inscris la noi prin intermediul FB si nu ati fost contactata inca, va rugam sa ne transmiteti un numar de telefon la inscrieri@openjobline.ro si va vom contacta in 24 de ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună tuturor! Am dori ca prin aceasta postare să vă împărtăşim câteva idei despre experiența noastră cu OpenJobLine. Eu, Beatrice Grigoriu, și sora mea, Bianca Grigoriu, putem afirma cu încredere că această colaborare ne-a adus doar beneficii. Amândouă am absolvit Şcoala Postliceala "Radu Miron" Vaslui, în cadrul căreia am avut la dispoziţie toate mijloacele necesare pentru o pregătire cât mai bună ca asistent medical: profesori, medici si asistenţi medicali calificaţi și foarte bine pregătiţi.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările.Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Mi-au fost propuse cursuri de specializare încă din primele 6 luni la locul de muncă. Acum am deja experientă în rezidențe pentru persoane vârstnice, în spitale și clinci pe secțiile chirurgie generala, chirurgie toracică, chirurgie accidente (Unfallchirurgie). Am activat într-unul dintre cele mai bine cotate spitale din Stuttgart; Marienhospital. Sper să ajung în curând și la Robert Bosch, cel mai important spital din regiune. Cu siguranță voi ajunge să lucrez și pe secțiile mele de vis, oncologie, neurologie și psihiatrie. Peste câțiva ani mă voi intoarce în România unde îmi doresc să mă integrez rapid în sistemul de acasă și să fac schimb de experiență cu colegii mei, dacă se poate spune așa. Mult succes și putere de muncă tuturor celor care vor să înceapă o carieră de AMG în Germania încă din prima zi în această țară! Nu fugiți după rezultate rapide și fără efort și învățați limba cât se poate de mult în România!

OpenJob mi-a oferit ocazia de a profesa în meseria pe care mi-am ales-o. S-a dovedit a fi o firma serioasă și mulțumită ei, practic astăzi în Germania meseria de asistent medical. Am învățat pas cu pas limba germană, am promovat examenul și astăzi lucrez într-un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice în orașul Bad Wimpfen.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările. Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Limba germană este un must în Germania. Cu cât știi să vorbești mai bine limba, cu atât ești mai apreciat. Am întâmpinat dificultăți la inceput, nu doar cu limba. Însă trebuie să ai putere, orice început e greu, chiar și acasă în România. După un an m-au avansat în funcția de șef de secție și după 2 ani mi-au propus sa mă trimită la o calificare superioară (Pflegedienstleitung – Director îngrijiri medicale). Prin toată această aventură am trecut alături de o buna prietenă și colegă. Suntem mulțumite de alegerea facută, locuim în apartamente frumoase, avem prieteni aici, iar familiile tot aici vrem să le întemeiem.