Ziarul de Roman – Elevii Școlii Sanitare „Moldova” au posibilitatea să lucreze în Germania

Dan Tolici (în foto alături de Brigitte Rossi), administratorul firmei Open Job Line, care are sediul în Corbeanca, judeţul Ilfov, şi care se ocupă de recrutarea şi formarea personalului sanitar, pentru a putea merge să profeseze această meserie în Germania, a fost prezent luni, la Roman, pentru a semna un contract de parteneriat cu Școala Postliceală Sanitară „Moldova”. Reprezentanţii firmei de recrutare se angajează să organizeze cursuri gratuite de limba germană pentru elevii şcolii, cu condiţia ca, la terminarea studiilor, aceşti elevi să plece la muncă într-o unitate sanitară din Germania, cu un contract pe cel puţin doi ani.

Această firmă recrutează de trei ani elevi ai şcolilor sanitare din toată România, iar în Moldova a lucrat cu elevi din judeţele Iaşi, Vaslui, Suceava, Bacău, iar acum Neamţ. La Școala Sanitară „Moldova” a început deja un curs de limba germană, pe 13 ianuarie, la care s-au înscris 16 persoane.

„Din ce am văzut până acum, elevii sunt foarte încântaţi şi interesaţi de acest proiect al nostru. Doamna profesor nu are decât cuvinte de laudă pentru ei. Cursul are o durată de 700 de ore. Pe ce perioadă de timp se va întinde, va rămâne de văzut, în funcţie de disponibilitatea elevilor”, a spus Dan Tolici.

La terminarea studiilor, absolvenţilor le este asigurat un contract de muncă pe cel puţin doi ani în Germania, cu un salariu minim net de 1.350 – 1.400 de euro. Ei vor lucra în structuri sanitare publice şi private, cum ar fi case de odihnă, clinici sau spitale publice.

„Înscrieri pentru acest proiect se fac mereu. Atunci când se va forma o nouă grupă, se va porni un nou curs. Îndemn tinerii care îşi doresc să profeseze această meserie într-o ţară unde vor fi bine plătiţi să se îndrepte către proiectul nostru cu maximă încredere”, a transmis Dan Tolici.

Preşedintele Școlii Sanitare „Moldova”, Petru Mircea Popovici, consideră că, prin acest proiect, elevii vor ajunge să facă cinste şcolii peste hotare. „Pentru noi este benefic acest proiect şi ne bucură că interesul din partea cursanţilor este la nivel superior. Interesul nostru este ca elevii să se pregătească bine şi pe linie de profil. Nu e suficient să cunoască numai limba germană, ci trebuie să cunoască şi meseria foarte bine şi să ne facă cinste acolo. Sperăm ca acest nou contract încheiat să aibă rezultate cât mai bune”, a declarat Petru Mircea Popovici.

Dan Tolici a venit la Roman însoţit de o parteneră a proiectului din Germania, Brigitte Rossi, care a rămas impresionată de stilul de muncă al românilor: „Lucrez cu domnul Tolici pentru a duce români în Germania. Îmi place că românii muncesc foarte mult. În Vaslui, unde am stat mai mult timp, am văzut oameni care lucrează în stradă după ora 16. În Germania, nu mai lucrează nimeni după ora 16”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună tuturor! Am dori ca prin aceasta postare să vă împărtăşim câteva idei despre experiența noastră cu OpenJobLine. Eu, Beatrice Grigoriu, și sora mea, Bianca Grigoriu, putem afirma cu încredere că această colaborare ne-a adus doar beneficii. Amândouă am absolvit Şcoala Postliceala "Radu Miron" Vaslui, în cadrul căreia am avut la dispoziţie toate mijloacele necesare pentru o pregătire cât mai bună ca asistent medical: profesori, medici si asistenţi medicali calificaţi și foarte bine pregătiţi.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările.Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Mi-au fost propuse cursuri de specializare încă din primele 6 luni la locul de muncă. Acum am deja experientă în rezidențe pentru persoane vârstnice, în spitale și clinci pe secțiile chirurgie generala, chirurgie toracică, chirurgie accidente (Unfallchirurgie). Am activat într-unul dintre cele mai bine cotate spitale din Stuttgart; Marienhospital. Sper să ajung în curând și la Robert Bosch, cel mai important spital din regiune. Cu siguranță voi ajunge să lucrez și pe secțiile mele de vis, oncologie, neurologie și psihiatrie. Peste câțiva ani mă voi intoarce în România unde îmi doresc să mă integrez rapid în sistemul de acasă și să fac schimb de experiență cu colegii mei, dacă se poate spune așa. Mult succes și putere de muncă tuturor celor care vor să înceapă o carieră de AMG în Germania încă din prima zi în această țară! Nu fugiți după rezultate rapide și fără efort și învățați limba cât se poate de mult în România!

OpenJob mi-a oferit ocazia de a profesa în meseria pe care mi-am ales-o. S-a dovedit a fi o firma serioasă și mulțumită ei, practic astăzi în Germania meseria de asistent medical. Am învățat pas cu pas limba germană, am promovat examenul și astăzi lucrez într-un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice în orașul Bad Wimpfen.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările. Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Limba germană este un must în Germania. Cu cât știi să vorbești mai bine limba, cu atât ești mai apreciat. Am întâmpinat dificultăți la inceput, nu doar cu limba. Însă trebuie să ai putere, orice început e greu, chiar și acasă în România. După un an m-au avansat în funcția de șef de secție și după 2 ani mi-au propus sa mă trimită la o calificare superioară (Pflegedienstleitung – Director îngrijiri medicale). Prin toată această aventură am trecut alături de o buna prietenă și colegă. Suntem mulțumite de alegerea facută, locuim în apartamente frumoase, avem prieteni aici, iar familiile tot aici vrem să le întemeiem.