Oportunităţi de angajare Germania – OPENJOBLINE

Asociaţia pentru Promovarea Învăţământului European Bacău în colaborare cu OPENJOBLINE, instituţie specializată în recrutarea şi selectarea personalului sanitar, oferă absolvenţilor Şcolii Sanitare Postliceale Bacău şi ai Şcolii Sanitare Postliceale Comăneşti posibilitatea de a se angaja ca Asistent medical generalist în Germania.

Protocolul vizează ca persoanele interesate să parcurgă următorii paşi:

–          Urmează cursuri de limba germană în mod gratuit şi susţine examenul de nivel B1/B2, examen de limba germană recunoscut şi solicitat internaţional;

–          Finalizează studiile postliceale ale şcolilor noastre cu examen de absolvire;

–          Se angajează în Germania, pe o durată de cel puţin 2 ani.

În prezentul protocol Asociaţia pentru Promovarea Învăţământului European Bacău, prin instituţiile şcolare de nivel postliceal pe care le are în structură, oferă pregătirea medicală şi susţinerea examenului de absolvire pentru elevi.

OPENJOBLINE oferă în mod gratuit pregătirea pentru limba germană (800 ore de curs), pregătirea elevilor pentru examinarea la nivelul B1/B2 (nivel intermediar), obţinerea certificatului de conformitate de la Ministerul Educaţiei, recunoaşterea diplomei de Asistent medical generalist în Germania. De asemenea, OPENJOBLINE se angajează să asigure fiecărei persoane care a urmat paşii descrişi anterior un loc de muncă fie în spitale, clinici sau azile de bătrâni din Germania, cel puţin pe durata primilor doi ani de şedere. Asistenţii medicali generalişti vor fi angajaţi cu un contract de muncă la nivel de ramură specific Germaniei şi se vor bucura de aceleaşi drepturi ca şi cetăţenii germani sau ai Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună tuturor! Am dori ca prin aceasta postare să vă împărtăşim câteva idei despre experiența noastră cu OpenJobLine. Eu, Beatrice Grigoriu, și sora mea, Bianca Grigoriu, putem afirma cu încredere că această colaborare ne-a adus doar beneficii. Amândouă am absolvit Şcoala Postliceala "Radu Miron" Vaslui, în cadrul căreia am avut la dispoziţie toate mijloacele necesare pentru o pregătire cât mai bună ca asistent medical: profesori, medici si asistenţi medicali calificaţi și foarte bine pregătiţi.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările.Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Mi-au fost propuse cursuri de specializare încă din primele 6 luni la locul de muncă. Acum am deja experientă în rezidențe pentru persoane vârstnice, în spitale și clinci pe secțiile chirurgie generala, chirurgie toracică, chirurgie accidente (Unfallchirurgie). Am activat într-unul dintre cele mai bine cotate spitale din Stuttgart; Marienhospital. Sper să ajung în curând și la Robert Bosch, cel mai important spital din regiune. Cu siguranță voi ajunge să lucrez și pe secțiile mele de vis, oncologie, neurologie și psihiatrie. Peste câțiva ani mă voi intoarce în România unde îmi doresc să mă integrez rapid în sistemul de acasă și să fac schimb de experiență cu colegii mei, dacă se poate spune așa. Mult succes și putere de muncă tuturor celor care vor să înceapă o carieră de AMG în Germania încă din prima zi în această țară! Nu fugiți după rezultate rapide și fără efort și învățați limba cât se poate de mult în România!

OpenJob mi-a oferit ocazia de a profesa în meseria pe care mi-am ales-o. S-a dovedit a fi o firma serioasă și mulțumită ei, practic astăzi în Germania meseria de asistent medical. Am învățat pas cu pas limba germană, am promovat examenul și astăzi lucrez într-un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice în orașul Bad Wimpfen.Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările. Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine.

Limba germană este un must în Germania. Cu cât știi să vorbești mai bine limba, cu atât ești mai apreciat. Am întâmpinat dificultăți la inceput, nu doar cu limba. Însă trebuie să ai putere, orice început e greu, chiar și acasă în România. După un an m-au avansat în funcția de șef de secție și după 2 ani mi-au propus sa mă trimită la o calificare superioară (Pflegedienstleitung – Director îngrijiri medicale). Prin toată această aventură am trecut alături de o buna prietenă și colegă. Suntem mulțumite de alegerea facută, locuim în apartamente frumoase, avem prieteni aici, iar familiile tot aici vrem să le întemeiem.